tisdag 30 januari 2007

Salén på hal is – frivilligt??


Har Salén gått över gränsen i sitt senaste inlägg när han och Alexx skojar om Downs-syndrom? Vad får man skoja om egentligen vad är helt enkelt tabubelagt eller kanske helt olämpligt? Skall handikappade betraktas som svaga och man skall skydda dom från det onda eller skall man se dom som fullgoda samhällsmedborgare som kan klara sej själva? Gäller detta fler samhällsklasser som man tycker att samhället sprider tycka-synd om mentalitet om?

Det uppstår många frågor. Squaller anklagar inte, tycker inget om politik, men uppmuntrar att ni joinar debatten på Saléns hemsida.

Det enda vi vill säga som avslutning på detta lilla ämne är att vi tycker folk med Downs borde ha längre meddel livslängd än folk utan och att man borde göra forskning för att de har rätt till samma livslängd åtminstone.
Vi tycker också att fosterdiagnostik för att abortera foster med Downs påminner om den eugeniska sterilisering som vi tidigare nämnt och som pågick in på 70-talet. Det kommer en film om det nu skrev de i DN. Det blir årets film!

Inga kommentarer: