fredag 12 januari 2007

Maximalt konst pepp!


Det händer verkligen mkt sköna grejor i konstvärlden just nu! Det är kokhet debatt på Lars Vilks blogg, en viss reporter från Squaller är delvis inblandad, vilket vi inte är helt nöjda med eftersom det gör att det blir mindre gjort här..(-;

Men det är långt ifrån det ända som händer; IASPIS som är ett av stans coolare gallerier, med bla ateljeer för utländska konstnärer har sitt sista öppet hus innan de flyttar till nya fräscha lokaler. IASPIS kan man kalla ett mini-Moderna fast med mer internationellt, dvs kanske lite modernare då. Grattis inträde såklart! Idag fredag och imorgon lördag är det öppet.

Bland de konstnärer som deltar i jubileums utställningen finns bla Tova Mozard, som väl kan räknas till en av de hetare unga namnen i Sverige idag (skall ni köpa konst är det fortfarande helt ok priser på Mozards fotografier).

Av de internationella deltagarna kan vi nämna inte minst den Belgrad/Rotterdam baserade duon STEALTH, som sysslar mer med mer osäljbar konst, typ undersökningar, performance, installationer etc... Låter det flummigt? Kolla själv på IASPIS! Förväxla inte STEALTH med alabama baserade STEALTH-ARTS, som är ett annat nätverk som också är helt okey. Om man däremot skall hitta en motsvarighet till STEALTH här i Sverige kan man nämna tjej duon SQUID, som sysslar med liknande undersökande projekt. Också helt okey konst!

Så ha en skön weekend i konstens tecken!

1 kommentar:

Anonym sa...

I'm into art. Will check out all your links. Take care.