söndag 11 mars 2007

L E M O N A M I G A


Tjena igen alla Squaller läsare! Här ovanför ser ni Ludwig Wittgenstein, en tysk filosof från 1900 talet. Vad har han med saken att göra undrar ni?

Förhasta er inte nu och klicka bort sidan redan nu! Det kommer förklara sig sedan!

Vår tes är att narcissismen håller på att urholka hela själen i www 2.0 och att en hel generation kommer försättas i grov psykisk ohälsa om detta kommer att fortgå.

OK... riktigt så illa är det inte. Som sagt innan kan narcissist människor ha roliga saker att säga och kan vara rätt kul, men det är om det de säger får för stor genomslagskraft och riskerar att förväxlas med allmänare "äkta" sanningar som det är fara och färde. Folk kommer att tro att den narcissistiskes; "vars budskap, uppenbart eller i förtäckt form, avyttras endast i syfte att förhärliga den egna personen och gagna på förhand stipulerade syften" (Winnicott), ord är fakta och inte i själva verket bara saker som sägs för att få denne att framstå i positivare dager! Oftast rena grandiosa fantasier runt det egna jaget! Man skall inte förväxla narcissist och nazist, men det finns likheter! Båda är farliga och kan förstöra mycket om man inte ser upp...

Vi skall såklart komma med ett exempel, tagit från den heta debatt som pågår mellan Mensa och Hanna Fridén på hennes blogg. (Det är ju ironiskt att denne debatt pågår så nära högskoleprovet!)

För att summera vad som hänt, som vi redan berört nedan är att Hanna Fridén hängt ut och idiot förklarat en helt oskyldig medlem från klubben Mensa (som är någonslags mötes klubb för folk intresserade av iq) som hon nerd förklarat och gjort sig löjlig över. Fridén verkar arg för att Mensa på grund av att de har så dåliga iqtest och att hon själv jättebra på ett annat iqtest som proffs läkare gjort på henne. Låter det snurrigt? Undrar ni varför vi tycker det här är viktigt. Lugn vi skall förklara... (först kan vi avslöja att läkare inte håller på med fjantiga iq test utan räddar livet på folk)

Signaturen D som liksom Squaller-Jocke stod på de svagas sida mot creddarna (även om vi båda mkt mer än väl kan räknas till credden?) också blev raderad då denne protesterade mot dumheterna. Inte nog med det så raderade Hanna Fridén de vissa saker hon själv skrivit. Hanna Fridén uppskattar tex sin egen iq till ca 200 vilket betyder verkligen super super smart! Så smart att vi typ haft en svensk med så hög iq innan henne.

Här kommer Wittgenstein in i bilden. Den gode Wittgenstein anses av förstå sig påarna att ha iq på ca 190, vilket också är super högt, om än aningen lägre än Fridéns. Vi på Squaller tycker därför att en jämförelse mellan dessa super hjärnor kan vara på sin plats...

När Wittgenstein var typ 20 umgicks han med Frege och Russel, som han kanske beundrade lite, men var samtidigt klart skeptisk mot delar av deras arbeten. Vilket de var tacksamma för! Så här säger Russel om kritiken:

"...an event of first-rate importance in my life, and affected everything I've done since. I saw he was right, and I saw that I could not hope ever again to do fundamental work in philosophy. My impulse was shattered, like a wave dashed to pieces against a breakwater."

Fridén också typ 20 hänger också runt med män hon ser upp till. Saknar dock något av Ws kritiska inställning till sina förebilder. Vi citerar:

"Tja! jag jobbar ju för Stureplansgruppen, och de är högt uppsatta chefer inom Stureplansgruppen. Sedan måste man väl säga att de är kompetenta herrar som jobbat sig dit de är, så jag anser verkligen inte att de är värda en diss!"

Wittgenstein gav bort hela sin ärvda förmögenhet, bla till poeten Rilke (anonymt) och tillbringade sitt senare liv i en stuga i Norge utan ägodelar.

Hanna Fridéns högsta önskemål inkluderar: Grafisk Kokbok 3.0 , Big time silver av Esprit, T-shirt från Urban Outfitters, Acnes Tube Cash, Filippa Ks fantastiska handväska i skinn och mocca, minst sagt intressanta stövlar av Dsquared2. Hon har vid ett tillfälle haft den timlön hon anser att hon förtjänar.

Wittgenstein
förkastade sin pbok Tractatus Logico Philosophicus
i grundvalarna på grund av mening som en annan filosof Ramsey sagt. Detta sammanfattas i hans andra och sista bok Filosofiska undersökningar där han förklarar att de grundläggande problem som han innan tyckt filosofin konstruerat med hjälp av "nonsens" fraser egentligen ligger i att språket inte är konstruerat att innefatta sådant som inte går att beskriva, ungefär, men den är rekord svår att fatta. Han reviderade med andra ord hela sitt livs verk och världsuppfattning för att börja på nya kula.

Hanna Fridén sa nyligen upp sig från sitt heltidsjobb med bra lön som hon haft de senaste tre åren för att jobba som mingelfotograf på en nattklubb som heter Teatron samt jobba som frilans illustratör/designer.

De första meningarna i Wittgensteins livsverk lyder:

"1. Die Welt ist alles, was der Fall ist. 1.1 Die Welt ist die Gesamtheit der Tatsachen, nicht der Dinge."

De första meningarna i Fridéns livsverk:

"En gång i tiden hade jag en blogg, det var innan hela fenomenet blev stort i Sverige. Den var mycket populär och vissa har lyckats luska ut vem jag då var, inte så svårt egentligen, men ändock."

Vi ses snart igen!!! Kom ihåg att även om vi vill ert allas bästa skall ni läsa även våra ord ytterst kristiskt!

Men kom ihåg var ni läste DET först!

8 kommentarer:

Anonym sa...

den icke-existerande yttrandefriheten som råder på frk fridens sida är helt galen. Hon raderar kommentarer och bannar ip-nummer hela tiden - hur kan hon ha tid att jobba? Och de hon inte raderar läxar hon upp och säger åt vad de bör skriva och så vidare. "Skriv till mig och be om ursäkt så tar jag bort din blockering" Hahaha.
Hoppas hon landar.

Staffan sa...

Vädigt bra och intressant läsning, tack för det. Men tror ni verkligen man behöver penetrera det hela så djupt? Kan man inte stanna vid Dostojevskij?

random_user sa...

Oj det är visst värre än vi trodde! Det är alltså en slags villkorad disussion som pågår där? Web 3.0 närmar sig med stormsteg, alias: Dritte Web.
Men männsikor gillar att bli styrda när de känner sig lite vilsna, hitta såna de ser upp till, bli lärljungar.

SKHG: Jo verkligen, Dostojevskij är verkligen helt ok. Brott och Straff är ju ett helt klart intressant tema när man straffar sig själv hårdare än samhället, inom sig. Och när samhällets straff blir typ befrielse... Men hur ser du länken till Fridén? Utveckla!

Staffan sa...

Du, jag vete fan. Jag blir liksom tvungen att berätta hela Bröderna Karamazov från första bokstaven till sista isåfall... Det är mer känslan han förmedlar av att man ska ha överseende med puckon, eftersom man är ett pucko själv. Och således finns det inga puckon, utan bara en massa olika polyfoniska röster. Men jag tror jag är inne way over my head nu, kör erat race som vanligt bara. Den här bloggen kommer jag nog besöka igen. Den verkar nämligen bra. Tack!

random_user sa...

Hej SKHG, tack för de vänliga orden! Vi tycker också som du att det är en helt okey blogg. Inte super bra kanske men vi är ju inte heller mer än idioter. Om man jämför med de frågor man ställer sig så är ju svaren extremt dumma...

Vi vill understryka att vi inte har överseende med Fridén eftersom vi inte tycker att vi står över henne. Hon är också helt okey.

Anonym sa...

Loce you guys, keep up the good work!

Anonym sa...

Man märker familjäriteten med de stora filosoferna...Russel (sic) och de andra...

Rädd på Internet sa...

Snälla kom tillbaka! Det är 2011 och internet är värre än någonsin! Vi behöver er!!!