tisdag 13 mars 2007

Hemside mode


Vi får just nu en massa hits från Hanna Fridéns sida nu och tackar så mkt för generositeten! Hon verkar ha tagit vår kritiska granskning på hellt okey sätt! Vi gillar ju dig rätt bra Hanna och det verkar även D. göra... Men det man gillar måste man också va skeptisk mot ibland.

I vilket fall skall vi ägna oss åt ett annat tema idag. Först skall vi ta tillfället i akt, när vi har extra många läsare, att tipsa om Lars Vilks super eminenta blogg som just nu besöks alldeles för lite.

Okey, dagens ämne är en ny trend bland hemsidor, vi skall jämföra olika exempel på denna tendens och utröna vilken plats de har i ett generellt design/it-perspektiv. Vi skall också gottgöra vissa saker...

Vi skall först kolla på en sjukt välgjord sida, som har intressant innehåll. De har också en podcast funktion som dock inte har kommit igång ännu. Här finns dikter och en bra länk lista. Vi saknar dock ett forum för att det skall va helt web 2.0 kompatibelt.

Här är en av föregångarna. Från italien! Som annars inte är kända för att vara i täten vad gäller it, utan snarast är kända som ett gäng modem användande krypto fascister med förkärlek för pasta. Och viss helt okey konst och litteratur, typ Carlo Dolci och Machivelli, Petrarca, Dante, you name it... Helt okey sida också. Väldigt web 1.0 iofs, men ändå läsvärd och många fina bilder!

Den här sidan är väldigt proffsigt gjord och så, men saknar helt de poetiska kvaliteterna i de föregående två. Den här baserar sig också på ngnslags community som känns lite mensa korsat med mc donalds. Såklart är den från USA!! Landet som den mesta skit och inte så mycket bra kommer ifrån. Förutom denna kvinna förstås...

Sedan har vi nyligen tipsats om en helt ny image bank som skall va jvlgt 2.0 med allt som man kan önska sig i bild väg. Royalty fritt!

En svensk sida i samma genre har vi såklart och den står sig tom mkt väl i konkuransen! Den är 2.0 anpassad, uppdateras ofta, forum (med moderation för kvalitens skull) sköna tips, community känsla. Mkt mer sex orienterad än de andra också.

Så återigen är Sverige störst och bäst och vackrast! Inte bara i vanlig infrastruktur utan också i internet infrastruktur. Vi har mannen ovan att tacka för det. Om ni undrade innan vad han gjorde där fick ni svar nu. Här är en länk om ni inte vet vem det är.

Vi skall snart besvara Fridéns motkritik mot oss där hon har några mkt högt uppsatta namn inom mensa på sin sida. Vi lovar en rafflande fajt där vi skall försöka få med oss Gurkbasurken och Lars Vilks på vår sida... Upplagt för en nagel bitare utan dess like??

Kom ihåg att vi alltid är på ert lag och att vi heter SQUALLER! Kom ihåg det...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill inte ha en fight. Jag är högst allvarlig när jag säger att jag tycker att det är jobbigt när den personliga infon ligger på nätet. Jag vill alltså absolut int ha någon fight i ämnet. Jag debaterar gärna om Mensa, men jag vill inte ha personliga referenser till mig i en debatt, varken från min, er eller någon annans sida. Det hör helt enkelt inte dit.

random_user sa...

Hej Hanna, kul att du besöker vår blogg!
Nej vi vill ju inte heller ha någon fight, det är mkt bättre att vara kompisar.
Men att det refereras till saker som du faktiskt sagt, men raderat, får du ju acceptera. Du drar dig heller själv inte för inte särskilt smickrande slutsatser om andra människor.
Vi har aldrig kritiserat din person, bara din karaktär. Som offentlig person och opinionsbildare får du räkna med att man inte håller med om allt du skriver. En debatt är ju också sådant som lär en nya saker. Om låtsas som att alla tycker som man själv så kommer man ingen vart, utom till möjligen ett totalitärt samhälle...