tisdag 17 april 2007

Kons(t)sensus


Medans Stockholms konst elit trängs bland neon och fjädrar på Hudiksvallsgatan eller står och leker Kjejsarens nya kläder på Waldersten så undrar man om det händer något egentligen i konst Sverige? Svaret är ja, men skåden norrut: i Sundsvall har Konsensus gruppen motat Olle i grind och blivit en vagel i ögat på den staliga konst konformismen!

Baserat på en grund av Crowley och Rosenkreutzarnas idéer har de slagit sig ihop ett gäng av Norrlands konstnärs ess och tryckt ett gäng faktiskt helt okey postrar... Ett rykte säger att iaspis i Stockholm kommer bjuda ner dem och så de får ha ateljé/kontor i deras nya lokaler i gamla tobaksfabriken. Tänkt samarbetspartner: Squid. Men vi hoppas att Konsensusarna med hedern i behåll inte griper statens förrädiska hand!

I gruppen ingår bla Johannes Nieminen Kristina Huss (se bild ovan) och popkonstnären Christian Beijer som vi alla minns runt mitten av 90 talet utropade en ny popkonst som istället för att handla om populärkulturella referenser innebar att man målade konst till pop musik! Nu är han en av "Sweden`s most up and coming young artists..".

Se upp Hudiksvallsgatan! Konsensus lämnar fjärdrarna och neonet hemma!

1 kommentar:

Anonym sa...

Japp det är en Bichon Frisé!